Hogyan használjuk?

Hogyan használjuk?2017-08-13T05:14:35+00:00

Apróbb sebek

Anyukáknak

A gyerekek veszélyérzete kisebb, mint a felnőtteké. Ebből adódóan könnyebben érik őket kisebb balesetek. A horzsolás, szúrás, csípés után az anyukáknak nem könnyű elállítani a gyermek sírását és elmagyarázni neki, hogy nincs nagy baj. A baj és a fertőzés elkerülése érdekében érdemes a Betadine® oldattal kezelni a felületet.A sebkezelés részleteit a főoldalon a „Balesetek, sérülések – miért fontos téma?” aloldalon találhatja meg.

Betadine oldat - Hogyan hasznaljuk

Kirándulóknak

„A legutóbbi kiránduláskor a segítség egészen távolinak tűnt, ezért azóta minden alkalommal a sebkezelésre is felkészülünk, és csomagolunk magunkkal kötszert, fertőtlenítő szert. Még a kullancsokat is helyben szándékozzuk kiszedni.”

Kirándulások alkalmával is történhetnek velünk balestek. A szabadban is kéznél kell, hogy legyen a megfelelő fertőtlenítő és kötöző eszköz, hogy helyben elvégezhető legyen a sebkezelés. Elsősegélyként elég lehet először áttörölni a sebet Betadine® oldattal átitatott tiszta gézzel.

 

Kullancskiszedés után

A kullancsot távolítsuk el csipesszel vagy körmünkkel, a csípés helyét pedig fertőtlenítsük le Betadine® oldattal. Nem kell megijedni, ha a kullancs feje beszakad a bőrünkbe, néhány napon belül ki fog lökődni. A csípést követően a csípés helyén jelentkezhet bőrpír és viszketés, ezek maguktól elmúlnak. Amennyiben a foltok „kokárda” alakot öltenek, az már fertőzöttségre utal, ebben az esetben forduljunk mindenképp orvoshoz! (A szervezetbe már bekerült kórokozókat a Betadine® oldat nem tudja hatástalanítani).

 

Sportolóknak

„Hamar vissza akartam jutni az edzéshez, hogy le ne maradjak, de egy fránya apró sérülés, amit nem vettem időben komolyan, hosszú időre lelassította a felkészülésemet!” – ezt az érzést sokan ismerik.

A sportolás közben szerezett sérülések megfelelő kezelése hozzájárulhat ahhoz, hogy minél előbb ismét teljes értékű edzésmunkát végezhessünk. A sebkezelés részleteit a főoldalon a „Balesetek, sérülések – miért fontos téma?” aloldalon találhatja meg.

Barkácsolónak

A szanaszét hagyott eszközök nem csak hogy elrozsdásodnak, hanem még „bosszút is állnak” úgy, hogy a leg lehetetlenebb helyeken nyúlunk beléjük és karistoljuk-vágjuk össze magunkat. Ez nem csak fájdalommal jár, de komoly fertőzés kockázat is lehet.

A barkácsolás közben szerzett kisebb-nagyobb vágásokat, horzsolásokat, zúzódásokat érdemes megfelelően kezelni, hiszen egy rozsdás fém komoly fertőzés forrása lehet.

 

Kertészkedőknek

A kertészkedés közben könnyen előfordulhat, hogy egy ág vagy tüske megsérti a bőrünket. Az így szerzett kisebb-nagyobb vágott vagy szúrt sebek a talajban élő kórokozók által elfertőződhetnek. Minden szerszámmal végzett tevékenység vezethet balesethez, ezért érdemes a megfelelő kezelésre felkészülni.

 

Legyen mindig kéznél!

A több mint 20 éve, generációk számára bevált, sokoldalú Betadine® oldat segít, hogy elkerülhessük a sérülések elfertőződését.